Carapalea: Gryningens tid

Spelmöte 5

Våra hjältemodiga äventyrare hinner knappt börja sörja sin bortgågne vän Zac innan en ny bekantskap dyker upp för att slå följe med dem: vargmannen Gere Vildtass. Han är en spårare och en stor tillgång inför jakten på varsin jättefågel.

Utrustade med varsin chockstav (ett oumbärligt vertyg för att fånga jättefåglar) ger de sig återigen av mot bergen. Efter en tids vandring kommer de fram till en by. Det finns flera byggnader att undersöka, men inget tecken på liv.

Gere och Brynolf går in i det till synes övergivna världshuset. Där inne visar det sig finnas två zombier som tar sig ut ur byggnaden. De oskadliggörs snabbt och smärtfritt av Brynolf och Ariel.

Gruppen går vidare och geomsöker en byggnad i taget. I en större stuga finner de 500 mynt på golvet.

En bit längre in i byn, väntar en skrämmande syn: en mängd lik ligger utspridda på marken. Ariel undersöker kropparna och konstaterar att de har varit döda i ca en dag. Dessutom bar de med sig en myntsamling på totalt 13 st.

I huset precis intill de döda kropparna hittar Kherd 14 mynt.

Efter fortsatt genomsökning finner gänget 6 dagsransoner (får en var och den som hittade ransonerna får resten). De upptäcker även ett rum som tycks fungera som ett labb. I rummet finns en brinnande eldstad, vilket får gruppen att undra om det inte finns någon som lever i närheten.

På motsatt sida om huset och liken, finns ett stort spindelnät. När Brynolf vill ta sig igenom nätet till andra sidan, så fastnar han. Det gör även Ariel efter ett misslyckat fritagningsförsök. Då uppenbarar sig en hisklig jättespindel. Efter en utdragen strid besegrar Kherd spindeln – men inte innan Brynolf och Gere hunnit ta skada.

Strax därefter, då gruppen snabbt försöker repa sig, ser de som hastigast en jättefågel på avstånd flyga förbi. De avgör att det inte är lönt att försöka följa efter, utan bestämmer sig för att återuppta utforskandet av byn i stället.

De vandrar vidare till en outforskad byggnad, där de möts av flera zombier. Fienden besegras, men Kherd och Gere tar alvarlig skada.

De passerar ytterligare en levande eldstad och in i ett skattkammarrum. Där syns en dimma som manifesterar sig till en golem. Den lyckas gänget besegra efter en kortare strid. I rummet finns nu en stor skatthög att ägna all uppmärksamhet åt. Det finns långt mer än vad alla orkar bära – men de gör sitt bästa att få med sig så mycket som möjligt. Den förbannade dödsstaven som dödskallen skänkte dem vid brunnen, lämnas kvar här.

Summa, poäng:

Fiender: 210 p

Uppdrag: 600 p

Mynt: 527 + den stora skatthögen

Comments

Felicina

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.