Carapalea: Gryningens tid

Spelmöte 8

Våra hjältar hade inget annat val än att kämpa mot den stora mängden barsoomier som vaktade de två statsstenarna och en mystisk kista. Efter en hård kamp där Gere var nära att stryka med inte en, inte två utan hel tre gånger. Vilken tur att han hade ett sådant fint gäng som hjälpte honom! ;-)

Statistik, kills (rätta mig om jag har fel):
Ariel: I (vanlig barsoomier)
Kherd: V (tre vanliga och båda stora)
Gere: III (vanliga barsoomier)
Brynolf: statistik ej tillgänglig (hittar inget!)

Efter att båda stora barsoomierna fallit, tar de resterande tre normalstora till flykt genom att kasta sig i havet och simma så fort rustningen tillåter.

Gänget riktar nu sin uppmärksamhet mot kistan som står placerad mellan de två statsstenarna. Efter att ha försäkrat sig om att inga fällor finns riggade, öppnar de den och…. Det dyker upp en eldementar! Först är våra hjältar lätt vemodiga när de kämpar mot eldementaren, men snart lyckas de få övertaget. Det slutar med att den flyr sin kos.

Åter till kistan. I den finns det inte mindre än 5000 mynt! Våra redan välbärgade hjältar har blivit ännu mer förmögna.

Efter en händelselös resa tillbaka till (vad hette staden?) möts de av barsoomiernas ledare Tarl. Han ser statsstenarna och låter gänget veta att det finns inga ord på deras språk som kan förklara hur tackamma Tarl och hans folk är. Så i stället för att försöka sätta ord på sina känslor, ger Tarl varsitt magiskt vapen till gänget:

Det första går till Kherd var en tvåhandsyxa som ger brinnande skada (+T6 extra skada). MEN varje gång som vapnet gör skada, släppar användaren väder och får -5 karisma under resten av det äventyrstillfället.

Det andra går till Ariel och är en yxa (enhands) som likt tvåhandsyxan också ger brinnande skada. MEN varje gång som vapnet gör skada, tar även användaren -1 KP i skada. Kherd bestämmer sig för att ta sig an den yxan.

Det tredje går till Brynolf och är en slunga. Och varje KP i skada som orsakas av den innebär att användaren, eller någon annan i samma grupp, läker en KP. Ariel känner att detta vapen är den perfekta matchningen.

Det fjärde går till Gere och är även den en yxa (enhands) vilken har +2 i att träffa/skada. MEN varje gång som yxan utdelar ett dödande slag förlorar alla i samma rum T6 KP.

Efter prisutdelningen säger Tarl att det är dags att åka hem. Våra hjältar undrar om inte möjligtvis barsoomierna skulle kunna hjälpa dem att komma hem. Utan något rakt svar på önskemålet, börjar Tarl rabbla något på utomjordiska. Vips! så är de på Barsoom. Varför blev de teleporterade dit? Hur ska de kunna andas? Varför låg Zacs kropp kvar fullt synlig på marknadsplatsen? Det, och många fler frågor, hoppas vi få svar på någon gång i framtiden.

Comments

Summa poäng:
Dödade fiender: 500 p
Uppdrag: 2000 p
Mynt: 5000/4 p

Spelmöte 8
Felicina

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.