Carapalea: Gryningens tid

Spelmöte 7

De infångade jättefåglarna visar sig vara oväntat lätta att handskas med. Under flygturen får äventyrarna för första gången chansen att överblicka hela ön och fylla i alla luckor i sina mentala kartor…

 

Hjältarna landar i Conkuma och blir insläpta. En grupp soldater med kapten Arrin i spetsen närmar sig och erbjuder sig att hjälpa till med fåglarna. Väl ute på marknadsplatsen blir först Ariel och därefter Kherd närmade av en adelsman som utger sig för att vara alkemist. I utbyte mot 5000 (Ariel) respektive 3000 (Kherd) mynt tappas våra två äventyrare på lite blod. Detta tänker adelsmannen använda till ett expediment, men går inte in närmare på det.

 

Då våra hjältar än en gång befinner sig på en marknadsplats, passas de på att införskaffa sig nya förnödenheter. Efter shoppingrundan övergår gänget till alvarligare saker - nämligen att planera hur de ska lyckas med att stjäla stadsstenen som finns i ett torn ute till havs. När en plan för hur flykten ska gå till har tagit form, bestämmer sig gänget för att invänta mörkrets inbrott och därefter ro ut till tornet.

 

Hela gänget ror i samma lilla båt (kanske till och med en eka?) med sikt mot tornet. Efter en inte alltför lång bit ut blir båten omgärdat av fientliga hajar (ca 6 st). Efter en hård strid där Gere nästan stryker med, ror äventyrarna vidare mot tornet. Långt ute till havs syns en ponton där gängets gamle bekantskap, den mystiske dödskallen som Zac kunde komminucera med. De bestämmer sig utan vidare att ro vidare mot tornet utan att stanna för dödskallen. Då dyker plötsligt något ohyggligt upp till ytan: en odöd jättehaj. Tack och lov blir kampen ganska kort för hjältarna som besegrar hajen.

 

Till slut når gänget fram till tornet. De anlägger båten och går in i tornet. Där hittar de utan några som helst problem stadsstenen. Vad som däremot är problematiskt är alla vakter som står framför den..!

Comments

Summa poäng:
Dödade fiender: 160 p
Uppdrag: 800 p
Mynt: 2000 p

Spelmöte 7
Felicina

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.