Carapalea: Gryningens tid

Spelmöte 4

Våra hjältar stövlar fram till en by med kobolder. De ser i andra änden byn en skatt, men vägen blockeras av mängder av kobolder och bestar. De tar därför den diplomatiska vägen, och Kherd som talar trollspråk samtalar med kobolderna och ber om vägbeskrivningar.
Därefter fortsätter de söderut längs med floden. Efter någon dag når de staden Snelia, stövlar in och möts av en grupp varelser som Kherd och Zak identifierar som interstellärer.
Ariel försöker tala med dem, men den enda frasen hon kan på interstelläriska är något i stil med"din mamma var en hamster, och din pappa luktade fläderbär". Strid utbryter. Brynolf och Ariel börjar slå ihjäl små interstellärer, Kherd blir rejält mörbultad, och manar fram sitt bärsärkaraseri. Adrenalinchocken sparkar då igång mutationen han tidigare dragit på sig, och ett extra par armar växer fram. Han tar tillfället i akt att slå greppa fler vapen och slå ihjäl interstellärer med deras egna vapen. En av de små interstellärerna avfyrar dock någon slags energivapen mot Zak, som smälter och dör.

Stats:
Ariel 1 fummel (diplomati), 1 perf (slunga), 1 kill
Brynolf 3 kills
Kherd 2 perf (vaksamhet & attack), 2 kills
Zak 1 fummel (lyfta fiende)

Snart efter att Zak fallit kommer en interstellär springande och lugnar ner de överhettade sinnena. Den presenterar sig som Tarl Tarkas av Barsoom och förklarar att interstellärerna i Snelia är tvingade av de elaka typerna i staden Conkuma att jaga tarns (jättefåglar) som slavdrottningarna använder i sin konflikt mot prästkungarna. Conkuma kan göra så eftersom de har Snelias hemsten. Han föreslår våra hjältar att infiltrera Conkuma och stjäla deras hemsten istället, för att tvinga till sig skepp så att de kan komma hem igen. För att göra detta tipsar han om att det enklaste sättet att komma in i Conkuma är att fånga några tarns och utge sig vara lydiga tarnjägare.

Comments

Summa poäng:
Dödade fiender: 80 p
Uppdrag: 600 p
Mynt: 0?

Spelmöte 4
 

Kvar efter Zac (bärs av Ariel?):
1 trollstav
1 svärd
7 matransoner
522 mynt
3 facklor
1 slunga
1 mördarstav

Spelmöte 4
Kurre

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.